torsdag 5. november 2009

Effektivitet i offentlig sektor

Imponerende;
En Rådmann i Hemnes kommune (Arne Sørensen ) er opptatt av effektive kommuneansatte og å få ned sykefraværet.
Så da benytter han sin andre profesjon som gestalt terapeut (en slags psykologi retning utenfor skole psykologien) til samtaler med alle ansatte. Han sier det ikke er snakk om å utlevere seg selv, men samtalene er slik (kommunens beskrivelse);

«teknikkene som blir brukt er en blanding av gestaltterapeutiske teknikker, transaksjonsanalyse og ulike kognitive teknikker».

ja dette høres jo upersonlig og hyggelig ut.

Hva er det med disse organisasjonene som får lov til å drive på denne måten; i en hvilken som helst næringslivsorganisasjon blir man kastet på dør om man benytter tiden man i utgangspunktet er betalt for å gjøre jobben sin, til egen inntektsgivende arbeid. At rådmannen ikke ser noe galt i sammenblandingen bekrefter bare inntrykket av en inkompetent leder, men at kommunen istedenfor å kaste ham på dør, sier at heretter skal det være frivillig (alle har altså vært tvunget til å legge terapikroner fra fylket i rådmannens lomme) gir jo en viss forklaring på hvordan den samme kommunen er en av Terra kommunene. En skandale som ikke burde hete Terra - men udugelige kommuneledere gjør ting de ikke kan - skandalen!

Hvor finner de disse menneskene? Man blir komune sammenslåingstilhenger av mindre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar